تمدید مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مورد چک تضمین شده بر این اساس چکهای تضمین شده کماکان صرفا در وجه ذینفع صادر میشود و پشت نویسی و انتقال چک تضمينی به ديگري، فاقد اعتبار است. شرايط صدور و استفاده با رعايت قوانين و مقررات مربوط، در چارچوب شرايط زير امکانپذير خواهد بود: ۱- صدور […]
تمدید مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مورد چک تضمین شده
بر این اساس چکهای تضمین شده کماکان صرفا در وجه ذینفع صادر میشود و پشت نویسی و انتقال چک تضمينی به ديگري، فاقد اعتبار است.
شرايط صدور و استفاده
با رعايت قوانين و مقررات مربوط، در چارچوب شرايط زير امکانپذير خواهد بود:
۱- صدور و تحويل چک تضمينی مستلزم تکميل فرم درخواست توسط متقاضي در شعبه بانک و در حضور متصدي بانکي و درج نکات زير در فرم مزبور ميباشد:
الف- مشخصات متقاضي مشتمل بر نام و نام خانوادگي اشخاص حقيقي/نام اشخاص حقوقي و شماره ملي/شناسه ملي/شماره فراگير اتباع خارجي.
ب- شماره سريال و مبلغ چک تضمینی.
پ- علت درخواست چک تضمين شده توسط متقاضي.
ت- مشخصات گيرنده چک تضمين شده (ذينفع) شامل نام و نام خانوادگي اشخاص حقيقي/نام اشخاص حقوقي و شماره ملي/شناسه ملي/شماره فراگير اتباع خارجي.
۲- چک تضمين شده صرفاً بايد در وجه گيرنده (ذينفع) که توسط متقاضي در فرم درخواست مربوطه درج گرديده، صادر شود.
۳- مشخصات گيرنده چک تضمين شده (ذينفع) شامل نام و نام خانوادگي اشخاص حقيقي/ نام اشخاص حقوقي و شماره ملي/ شناسه ملي/ شماره فراگير اتباع خارجي،
حسب مورد بايد روي برگ چک تضمينی درج گردد.
۴- وصول مبلغ چک تضمينی توسط بانک، صرفاً در وجه گيرنده (ذينفع) که مشخصات وي بر روي چک تضمينشده درج گرديده، امکانپذير است.
۵- ظهرنويسي و انتقال چک تضمینی به ديگري، فاقد اعتبار خواهد بود.
۶- ابطال چک تضمينشده به درخواست متقاضي يا وکيل و نماينده قانوني وي بدون نياز به ظهرنويسي گيرنده (ذينفع) امکانپذير است.
۷- ثبت مشخصات کامل اشخاصي که به نمايندگي از گيرنده (ذينفع) براي وصول چک تضمينی اقدام مينمايند، الزامي است.
۸- اعضاي هيأت مديره و هيأت عامل بانکها مسئول حسن اجراي مفاد اين مصوبه بوده و در صورت قصور و تخلف، علاوه بر اعضاي هيأت مديره و هيأت عامل بانک، با کارمند خاطی و مسؤول شعبه مربوط حسب مورد برخورد قانوني خواهد شد.
- نویسنده : جمال یوسفی(چیا)
لینک کوتاه : https://kurdistanefarda.com/?p=5818