محمد بن سلمان این روزها در نبود مشکوک پدرش، گرفتار انتقال مخفیانه و پرهزینه قدرت است و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند. پس از آنکه بزرگترین تولیدکنندگان نفت خاورمیانه موفق نشدند، همتای غیراوپکی خود، یعنی روسیه را در نشست هفته گذشته برای کاهش عمیقترِ تولید متقاعد کنند، قیمت نفت در معاملات […]
محمد بن سلمان این روزها در نبود مشکوک پدرش، گرفتار انتقال مخفیانه و پرهزینه قدرت است و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند.
پس از آنکه بزرگترین تولیدکنندگان نفت خاورمیانه موفق نشدند، همتای غیراوپکی خود، یعنی روسیه را در نشست هفته گذشته برای کاهش عمیقترِ تولید متقاعد کنند، قیمت نفت در معاملات آخرین روز از هفته گذشته بیش از ۹ درصد افت کرد. این بیشترین افت روزانه قیمت نفت از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ تاکنون محسوب میشود.
این در حالی است که تولیدکنندگان اوپک به رهبری عربستان سعودی و متحدان غیراوپکی آنها به رهبری روسیه از اواخر سال ۲۰۱۶ طی توافقی موسوم به «توافق کاهش تولید» به حمایت از بازار در جهت افزایش قیمتها پرداختهاند.
در واکنش به مخالفت روسیه، عربستان روز شنبه در بیانیهای جنگ تمامعیار نفتی را آغاز کرده و قیمت نفت خام این کشور را به کمترین سطح ۲۰ سال گذشته رسانده است.
شروع جنگ نفتی عربستان، سقوط بازارهای سهام خاورمیانه را به دنبال داشت؛ افت بیسابقهای که از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ تاکنون دیده نشده بود.
سهام غول نفتی آرامکو، برای اولین بار از زمان عرضه، به زیر قیمت عرضه اولیه رسیده است.
شیوع کرونا و تاثیر آن در سقوط ریال عربستان سعودی
درحالیکه شیوع ویروس کرونا و اقدامات ناگهانی فدرالرزرو مبنی بر کاهش نرخ بهره، وحشت سرمایهگذاران و بیثباتی بازارها را موجب شده. حالا عدم موفقیت در مذاکرات وین نگرانی دیگری برای آنها ایجاد کرده است. بهگفته تحلیلگران، محاسبه و بررسی تمام متغیرهایی که طی ۱۰ روز گذشته رخ داده، برای سرمایهگذاران بسیار دشوار است.
امروز در بازار سهام خاورمیانه، شاخص تداول عربستان با افت ۸٫۳ درصدی مواجه شد. شاخص بورس کویت هم سقوط بیسابقه ۱۰ درصد را تجربه کرد. شاخص بورس ابوظبی و دوبی نیز بهترتیب ۵٫۴ درصد و ۷٫۹ درصد کاهش یافتند.
حالا باید دید که بن سلمان و همراهانش چطور به مدیریت وضعیتی می پردازند که در آن اقتصاد کشورشان بر مبنای دلارهای نفتی ساخته شده است؟
لینک کوتاه : https://kurdistanefarda.com/?p=5804